torstai 18. toukokuuta 2017

Kokeilussa Abitti-kokeen muokkaaminen muistiolla

Kokeilin Abitti-kokeen muokkaamista muistiolla. Tein ensin oma.abitti.fi-palvelussa koepohjan, jonka latasin omalle koneelleni.Purin koneelleni ladatun kansion ja avasin muistiolla JSON-tiedoston exam-content.

Muistioon avattu koodi ei ole helposti hahmotettavissa, joten kopioin koodin nettisivulle https://jsonlint.com (Vinkin tähän löysin Facebookin Tietokoneet yo-kirjoituksissa -ryhmän keskustelusta.) Koodi järjestyi nätiksi, kun painoi nappia Validate JSON.Kopioin koodin selaimesta ja liitin muistioon. Abitti-koe näytti muistiossa kauniilta ja selkeältä. Kopioin yhden tehtävän ja muokkasin kokeen tehtävänumeroita.Tallensin muokatun JSON-tiedoston ja pakkasin sen. Annoin nimeksi transfer_Muistiotesti_muokattu.
Toin muistiossa muokatun kokeen oma.abitti.fi-palveluun. Ensimmäinen yritys ei onnistunut, koska olin tallentanut koodin väärällä merkistökoodauksella. Pientä viilausta jäi skändien suhteen, mutta sain muistiolla muokkaamani kokeen onnistuneesti Abittiin, jossa tein vielä pari korjausta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti